sobota, 7 czerwca 2014

TARTA ZE SZPARAGAMI

Tarta ze szparagami wyszła pysznie a bardzo szybko się ją robiło!

Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końcówki, równocześnie ustawiamy piekarnik do nagrzania na 200*C. Przed pieczeniem blanszujemy szparagi, czyli zanurzamy je we wrzątku na 15 sek., po czym odcedzamy i zlewamy zimną wodą. 


Jogurt mieszamy z parmezanem i rozsmarowujemy na cieście. Na tak przygotowany spód układamy szparagi naprzemiennie.

  Pomidorki kroimy w plastry, cebulkę na kawałeczki a fetę na kostkę i to wszytko kładziemy na szparagi. 




 Zanim tarta trafi do piekarnika skrapiamy ją odrobiną oliwy z oliwek. Wszystko obficie przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Tartę wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30 minut. 


 Gotowe ;) nie zdążyłam zrobić zdjęcia przed zjedzeniem! :)


1 komentarz:

  1. Nawet udało mi się uszczknąć kawałek jak gospodyni się odwróciła. Smaczne i mało kalorii.

    OdpowiedzUsuń