Polecam
dziś ciekawą przystawkę lub formę sałatki do mięsiwa na obiad. Dla
wegetarian - danie jak najbardziej podstawowe. Potrzebne będą cukinie
przekrojone na słupy stojące na podstawie okrągłej. Ja kroję jedną na 4
słupy. Angażujemy osobę obdarzoną anielską cierpliwością do wydrążania
środków łyżeczką lub specjalnym kulkowym wybierakiem. Pamiętamy, aby
zostawić centymetrowej grubości dno. W tym czasie rozmrażamy szpinak ze
śmietaną, dodajemy ugotowaną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę,ser kozi
i przyprawy według uznania. Nadziewamy, wkładamy do piekarnika i
przyjmujemy miłych gości. W odpowiednim momencie włączamy piekarnik na
około 30 minut i 180 stopni kontynuując biesiadę. Po tym czasie podajemy
gorące i pachnące.
Kształtne
wybrane kulkowe środki można wykorzystać jako czipsy nadziane na
wykałaczki i maczane w dipie z bakłażanów lub innym ulubionym.
Życzę smacznego.
Apetycznie wygląda!
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda i też przepysznie smakuje. Bardzo ciekawy sposób na podanie przystawki.
OdpowiedzUsuńMusiało być smakowite a za razem zdrowe! wygląda pięknie
OdpowiedzUsuń