niedziela, 18 maja 2014

SAŁATKA W CUKINII

Polecam dziś ciekawą przystawkę lub formę sałatki do mięsiwa na obiad. Dla wegetarian - danie jak najbardziej podstawowe. Potrzebne będą cukinie przekrojone na słupy stojące na podstawie okrągłej. Ja kroję jedną na 4 słupy. Angażujemy osobę obdarzoną anielską cierpliwością do wydrążania środków łyżeczką lub specjalnym kulkowym wybierakiem. Pamiętamy, aby zostawić centymetrowej grubości dno.  W tym czasie rozmrażamy szpinak ze śmietaną, dodajemy ugotowaną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę,ser kozi i przyprawy według uznania. Nadziewamy, wkładamy do piekarnika i przyjmujemy miłych gości. W odpowiednim momencie włączamy piekarnik na około 30 minut i 180 stopni kontynuując biesiadę. Po tym czasie podajemy gorące i pachnące.  
 Kształtne wybrane kulkowe środki można wykorzystać jako czipsy nadziane na wykałaczki i maczane w dipie z bakłażanów lub innym ulubionym.
Życzę smacznego.


3 komentarze:

  1. Apetycznie wygląda i też przepysznie smakuje. Bardzo ciekawy sposób na podanie przystawki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Musiało być smakowite a za razem zdrowe! wygląda pięknie

    OdpowiedzUsuń