środa, 21 października 2015

ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Potrzebne będą kawałki łososia w dowolnej formie.
Ciasto francuskie zakupione w sklepie.
Pesto oliwkowe lub paprykowe.
Szpinak mrożony odparowany na masełku i do tego utarte warzywa według gustu.
Czosnek obowiązkowy jako antybiotyk na wszystko.


 Ciasto planuj pociąć w jakieś kawałki, żeby zmieścić w nim łososia.
Na spód dajesz pesto, na pesto łososia, na łososia warzywa.


 Zamykasz sakiewkę uciskając palcami i smarujesz rozmąconym jajem.


Teraz do piekarnika na 180 stopni i na około 30 minut, aż ciasto się zrumieni.
Dodatki do wyboru lub w miarę zapasów. Ja podałam z kiełkami podsmażonymi na maśle. Dla chętnych był też chrzan z jajkami. 


Zgadzasz się, że wyśmienita przystawka, obiad lub kolacja?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz