poniedziałek, 30 listopada 2015
SZYBKIE PASZTECIKI DO BARSZCZU
Nie masz czasu na przygotowanie pasztecików do barszczu? Dobra wymówka! Szybkie danie przygotujesz z ciasta francuskiego i różności odnalezionych w czeluściach lodówki. Znajdujesz się cebulę i szklisz na maśle, znajdujesz wcześniej zamrożoną resztę pieczeni wołowej, której dla wielu osób nie wystarczy - rozmrażasz. Nazbierałaś grzybów, więc paczkę rozmrażasz lub wyciągasz ze słoika z solonej wody. Można ewentualnie posłać jakiegoś domownika po pieczarki. Co trzeba podsmażyć to podsmażasz, mieszasz całość, doprawiasz do smaku i gotowy farsz. Ciasto francuskie kroisz, nadziewasz, sklejasz, omiatasz żółtkiem, pieczesz zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Podajesz, jesz. Syta i zadowolona zmywasz naczynia. I tak życie miło płynie.....
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz